• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Законодавці зобов’язали ЖЕКи проводити перерахунок оплати за житлово-комунальні послуги у разі проведення ремонтних чи профілактичних робіт

Новини права Законодавці зобов’язали ЖЕКи проводити перерахунок оплати за житлово-комунальні послуги у разі проведення ремонтних чи профілактичних робіт

         Закон України від 05.07.2011 р. №3569-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку розрахунків за житлово-комунальні послуги »      Уже кілька років поспіль ЖЕКи намагаються вчасно укладати договори про надання комунальних послуг. Причому у цих договорах встановлюються (мають бути встановлені) не лише перелік послуг, що надаються ЖЕКами, але й вартість цих послуг та строки їх оплати. Особливу увагу приділено оплаті окремих комунальних послуг авансом.

    Нагадаємо, що з 01.01.2011 р. припинено дію Закону України від 13.11.96 р. №486/96-ВР «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги ». Отже, нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги здійснюються на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року.

    Законотворці і далі вносять зміни до законодавства, що регулює сферу житлово-комунальних послуг. На сьогодні маємо зміни до:

    1) Господарського кодексу України — зміни внесено до розрахунків за договором енергопостачання. Так, оплата енергії, що відпускається, здійснюється відповідно до умов договору. Договір може передбачати попередню оплату, планові платежі з наступним перерахунком або оплату, що проводиться за вартість прийнятих ресурсів;

    2) Закону України «1875 Про житлово-комунальні послуги» — у частині перерв у наданні житлово-комунальних послуг. Як і раніше, про проведення ремонтних, профілактичних робіт, застосування інших перерв споживачів комунальних послуг повідомлятимуть через ЗМІ за 10 днів до початку перерви (крім аварій чи обставин непереборної сили). Проте допустима тривалість перерв у наданні послуг у зв’язку з проведенням ремонтних і профілактичних робіт виконавцем/виробником за графіком встановлюється КМУ. Перерва у наданні комунальних послуг, яка виникла внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили, має бути ліквідована у найкоротші терміни. Якщо ж ліквідація наслідків потребує більше однієї доби, виконавець/виробник спільно з органами місцевого самоврядування здійснює заходи щодо зменшення її негативного впливу на споживачів. При цьому на виконавця/виробника покладено обов’язок проводити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги у разі перерви в їх наданні, ненадання або надання не в повному обсязі. Порядок такого перерахунку має бути встановлено КМУ, для чого Кабміну надається строк до 03.03.2012 р.

    Встановлено вимоги до складання платіжного документа на оплату житлово-комунальних послуг. Платіжний документ може містити графи, в яких зазначаються суми до сплати за надані послуги, не проплачені повністю споживачем у попередній розрахунковий період. Платіжний документ не може містити графи, в яких зазначаються суми за оплату послуг, не передбачених договором, або суми доплат за надані послуги понад ті, що передбачені діючими тарифами.

    Споживачі тепла мають сплачувати авансовий платіж за теплопостачання лише в тому разі, коли такий обов’язок передбачено договором (ст. 25 Закону України «2633 Про теплопостачання»).

    Наталія КАНАРЬОВА, «Дебет-Кредит»






Обсуждаемая новость:
Товарообіг між Україною та Грузією цього року збільшився на 8%

      Товарообіг між Україною та Грузією цього року збільшився на 8% ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Сотрудничество со Светланой Михайловной позволило мне сосредоточиться на собственной работе, ожидал коллег из Германии, не переживая за выполнение важной для меня задачи по подаче отчетности в налоговую и др. госструктуры.
   Хочу отметить, что больше всего меня удивила оперативность, внимательность и профессионализм Светланы - все мои пожелания выполнялись в день моего обращения.
   Очень доволен результатом, будем впредь работать вместе!!!
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: